Koken blogUncategorized

Oma’s keuken – Daslook pesto

Elk jaar gaan de eerste lentedagen gepaard met de heerlijke geur van daslook die het park bedekt met een prachtig groen tapijt. Eén van de kleine pleziers van het leven is om in deze ‘oceaan van groen’ te gaan liggen en te genieten van de zon en de geluiden van zingende vogels, een moment waarop ik elk jaar in hetzelfde seizoen mijn batterijen kan opladen.

Wist je dat daslook heerlijk is in pesto? Elk jaar wachten we geduldig op het seizoen van daslook om pesto te koken. En het recept is super simpel! Hier is ons familierecept, probeer het eens en laat ons weten wat je ervan vindt!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 50 g daslook (groene bladeren, geen uien)
  • 60 g parmezaan
  • 60 g walnoten, pijnboompitten of cashewnoten (persoonlijk heb ik liever cashewnoten)
  • 80 ml olijfolie (een beetje meer of minder naar smaak)
  • Een snufje zout

Recept (zo eenvoudig!):

  • Snijd de blaadjes van daslook, de noten en de Parmezaanse kaas in kleine stukjes
  • Giet alles in een blender en voeg zout en olie toe
  • Mix tot je een homogene mengsel bekomt
  • Giet in glazen potten (type jampot) of wecks en houd koel

Dat is alles, het is supergemakkelijk en supergoed. Als het mengsel iets te sterk is naar jouw smaak, voeg dan een beetje olijfolie en pijnboompitten toe en meng opnieuw.

Ik eet graag pesto met toast of pasta, het is ook heerlijk met mozzarella & tomaten.

Dus, wat denk je ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.