Projecten & Events

Een kasteel beheren vereist voortdurend aandacht eveneens het opstellen van verscheidene grote of kleine werken, die zo belangrijk zijn voor een bewoning van meer dan 200 jaar! Wij nodigen u uit om onze projecten te volgen: de problemen en vreugde die eraan verbonden zijn... Aarzel niet om ons te contacteren als u in een of andere manier aan ons project wilt deelnemen.

De Gîte

Wij hebben de oude paardenstallen in 2010 gerenoveerd om een uitzonderlijke gite te openen.  Na 2 jaar hard werken, opent de 'Tulipier de l'Empereur' voor de eerste keer in 2011. Wij hebben sindsdien meer dan 200 groepen (tot 11 mensen per groep) ontvangen.

Tent van Napoleon

Een van onze huidige projecten is de restauratie van de tent van Napoléon tijdens zijn campagnes in Egypt. De eerste fase van het project is pas afgerond, met de heropbouw van de kasteel's schoorstenen (meer dan 4 meter hoog!), die bedreigden op de Tent van Napoleon te vallen. Volg onze blog en Facebook pagina om meer te weten over de volgende stappen!

De Galerij

De renovatie van de galerij is ons volgende groot project. De Galerij bevindt zich in het gebouw aan de ingang van de binnenplaats, die voornamelijk diende om de dierenverzamelingen van Michel Edmond de Sélys Longchamps te behouden (hij was een entomologist). Wij zijn van plan een polyvalente zaal te creëren, voor professionele of privé vergaderingen en workshops, voor korte verblijven, business, familie of vrienden vergaderingen, enz. Het project is nog steeds in de design fase. 

Ontdek al onze toekomstige and verlopen gebeurtenissen!

Volg onze projecten…

Restauratie van de Tent van Napoleon – Eerste fase gedaan!

De restauratie van de tent van Napoleon is begonnen! Voor de eerste fase van het werk moesten twee enorme schoorstenen versterkt worden, omdat ze dreigden in te storten op de Napoleon’s Tent, een gebouw dat gehecht is aan het kasteel. Een gevaarlijke operatie, omdat het vereiste op het dak te klimmen om de 4 meter hoge schoorstenen helemaal naar […]

Zie al ons nieuws