Uncategorized

Wanneer een Chinese modeblogger bij jou thuis komt

Hebt u ooit gehoord over WeChat, Weibo of Little Red Book? Deze apps hebben waarschijnlijk meer gebruikers dan Instagram, Twitter en Facebook! Ze zijn de populairste sociale media in China met bijna een miljard gebruikers. Chinese fashion bloggers hebben een enorme invloed op deze sociale media.

Vorig weekend hadden we de kans om één ​​van hen, onze vriend Jenna R in the kasteel uit te nodigen. Jenna heeft meer dan 2 miljoen volgers op Chinese sociale media, ze heeft ook haar eigen sieradenmerk en regisseert sociale-mediacampagnes voor mode- en cosmeticabedrijven.

Na een groot deel van de familie te hebben ontmoet, liepen we rond het kasteel en het park, waarbij we onze familie en de kasteelgeschiedenis uitlegden, en de goede kanten en uitdagingen van het hedendaagse kasteelleven. Haar gevoel voor mode en haar nieuwsgierigheid brachten een nieuwe perspectief op voorwerpen en plaatsen waar we elke dag omheen staan. ‘Ik heb het gevoel dat ik een museum bezoek waar je kunt wonen, spelen, rennen‘, heeft ze toen met ons en haar volgers gedeeld. We hebben een paar van haar favoriete plaatsen en voorwerpen geselecteerd.

10u – We beginnen het bezoek in het kasteel. Ze merkt verrassende objecten op:

  • De krokodil, een vrij verrassend stuk uit de privécollectie van onze voorouder Michel-Edmond de Selys Longchamps, een briljante wetenschapper die veel diersoorten ontdekte
  • De piano in de ‘Salon Vert’, die niet erg nauwkeurig klinkt, maar zeker een stijl heeft
  • Enkele schilderijen van onze voorouders, op de eerste verdieping – we geven toe dat ze er een beetje eng kunnen uitzien, als ze u met hun ogen volgen wanneer je langs loopt

12u30 – Apero & Lunch Time!

  • We nemen een glas Porto en Martini op het terras, in onze favoriete hoek, onder een royale zon. Tijd om te chatten, verhalen uit China te delen en de familie beter te leren kennen. We maken ook een ​​praatje via de WeChat-app met een van onze familieleden die in China woont.
  • Chatteratting gaat verder tijdens een lekkere lokale lunch, met een heerlijk familierecept van varkensvlees in ham en zijn romige champignonsaus

14u30 – Namiddag wandeling!

We wandelen rond het park, dat aan het einde van de zomer behoorlijk groen en wild is.

  • Het wilde leven is overvloedig, met reeën, eenden, fazanten, libellen en andere vogels en insecten. Onze modeblogger is aangetrokken door deze kleine insecten, waarvan ik heb geleerd dat ze ‘Red Cabbage Bugs’ worden genoemd (bedankt Google)
  • Indrukwekkende puffball paddestoelen groeien in het park, en Jenna vond een behoorlijk grote.

      

16u30 – Samenvatting en laatste foto’s

Tijd om de dag samen te vatten, de laatste verhalen te delen en groepsfoto’s te maken, in het gras onder die genereuze zon!

       

18h – Tijd om afscheid te nemen na een geweldige dag van gelach, ontdekkingen, gebarentaal voor enkele van ons en vriendschap. 

Het is ook tijd voor Jenna om de dag op sociale media samen te vatten.

 

Dus hier zijn we! Onze eerste stappen in China !!!

           

Jenna R. is ook op Instagram – Volg haar account: jenna.rrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.